Aanleg glasvezel gestart!

,

Goed nieuws; de aanleg van het glasvezelnetwerk in Noordoost Drenthe is begonnen!
Aannemer Allinq is in Annen gestart met de voorbereidende werkzaamheden. Op maandag 27 mei aanstaande gaat symbolisch de schop in de grond. Een feestelijk moment dat gevierd wordt met de drie betrokken gemeenten, RENDO, het Drents Glasvezel Collectief, ambassadeurs en Glasvezel buitenaf.

Na alle voorbereidingen van de afgelopen maanden op kantoor kon aannemer Allinq afgelopen week in Annen eindelijk beginnen met het echte werk: de aanleg van het netwerk op locatie. Op de kruising van de Voetakkers en Ronkelskamp werd een eerste verdeelstation (POP) geplaatst. Vanuit dit verdeelpunt krijgt elke inwoner van Annen die een abonnement heeft afgesloten bij een van de dienstaanbieders, glasvezel in huis.

Vanaf deze kruising gaat een aantal graafploegen aan de slag met het graven van de geul door de trottoirs en de gemeentelijke groenstroken. Nadat de verbinding met het landelijke glasvezelnetwerk is gelegd en is getest kunnen vanaf eind september de eerste huisaansluitingen worden gemaakt.
In totaal wordt er in heel Noordoost Drenthe circa 720 kilometer geul gegraven en worden er een kleine 10.000 woningen en bedrijven aangesloten op het glasvezelnetwerk.

Wilt u meer weten over de aanleg en planning? Kijk dan op www.glasvezelbuitenaf.nl