Laatste nieuws over glasvezel in Noordoost Drenthe en Annen

In december werd de ondergrens van 45% deelname behaald. Inmiddels zijn de voorbereidingen achter de schermen in volle gang. We informeren u als inwoner van het gebied in deze brief graag over de laatste stand van zaken.

Voorbereidingen in volle gang
Er is goed nieuws; na de voorbereidingen van afgelopen maanden kan er binnenkort worden gestart met de aanleg van het glasvezelnetwerk. Het buitengebied is geschouwd, de locaties voor de verdeelpunten zijn bepaald en de vergunningen zijn aangevraagd bij de gemeente.

Op basis van alle adressen waar een abonnement is afgesloten, is een technisch ontwerp voor het glasvezelnetwerk gemaakt. Vervolgens zijn de materialen besteld en wordt er momenteel hard gewerkt aan een gedetailleerde tijdplanning. Uiteraard informeren wij u zodra deze planning bekend is.

Start aanleg in mei 2019
Aannemer Allinq gaat de aanleg in Annen verzorgen. De voorbereidingen zijn in de afrondende fase en naar verwachting start het graafwerk in mei. Voordat de aannemer aan de slag gaat met de graafwerkzaamheden, start hij met schouwen. Dit betekent dat hij bij de inwoners thuis komt om te kijken waar de aansluiting precies moet komen. Inwoners uit Annen ontvangen in april een brief met daarin informatie over het schouwen, de werkzaamheden, planning en de contactgegevens van de aannemer.

Heef u vragen?

Tijdens de vraagbundeling heeft u wellicht contact gehad met het Drents Glasvezel Collectief. Nu de aanleg van start gaat, kunt u voor alle vragen en klachten terecht bij de klantenservice van Glasvezel buitenaf.